İzleyicilerim

16.07.2012

NATIONAL GEOGRAPHIC İLE TATTOO

Kızlar kimmimiz istedik yaptırdık, kimimiz istediğimiz halde yaptırmadık, kimimiz tereddütlerde kaldık yaptırmak için  vs. vs. Ben yaptırmak isteyipte tereddüt edenlerdenim. Bir sürü ıvırtısı zıvırtısı, kremi, yaz ayında yaptıramaması.

 Ben yaptırmak istedim paramı biriktirdim. Bu seferde meslek durumum ortaya çıktı. Düşünsenize çocugunuz var anaokuluna gidicek bi bakıyosunuz göndermek istediğiniz anaokulunda ki öğretmenin kocaman kocaman dövmeleri var.(ben sadece minik bir dövme değil büyük birşey düşünüyorum) Bunu gören veli gönderirmi sizce o okula? Ben olsam asla göndermem :)) Yaptıramasamda bakın neler seçtim...













Ve daha demin bir DVD seti buldum odamda ünlü NATIONAL GEOGRAPHIC dergisinin DVD'lerine sonra içinde "Dövme" isimli, birden meslek bir yana bu DVD yi görünce asıl nedenim geldi aklıma :))


DVD'nin arkasında

" Dövmeler ayrılıkçı bir dünyada nereye ait olduğunuzu gösterir. Onu taşıyan "bizden biri" veya "onlardan biri" olduğunu ilan eder ve neredeyse her zaman tabudur. Dövmelerin bir zamanlar ölüm kalım meselesi olduğu  kelle avcılarının dünyasını keşfe çıkın. Bir genç, bıçağın altına yatarak şeritlerini hak ederken Afrika'da gerçekleşen kanlı kabul törenine şehitlik edin. Dövmeler, karanlık dürtülerimize tanıklık ederken bir yandan da insanoğlunun yaratıcılığının totemleri olurlar. Bir dövmeyle, kabul edilen ile tabuyu ayıran çizgileri kelimenin tam anlamıyla çizebiliriz." diyor.

İzlediğim kadarıyla da;
  • Afrikada ki  insanları dövmeyi deri kesme işlemiyle yaptıkları.
  • Borneo da insanların ormanlarda düşmanlarını vücutlarındaki siyah beyaz dövmelerden tanıyıp, anladıklarını.
Yanlışlıkla dostlarını bile öldürdükleri oluyormuş.

9 yorum:

Artemis-Tanrica dedi ki...

Ben yaptırmayı istiyorum .) Bir tane kesin .)Bi tane ensemin 5-6 santım asagısına istiyorum .) Bi kaç tane daha ıstıyorum ama kararsızım .) Elime düşünüyorum ama kesın degıl .)

Günlük Makyaj dedi ki...

Benim de var bir tane :) Çok seviyorum kendisini hiç pişman olmadım inş da olmam :)

Unknown dedi ki...

Artemiscim bende bayadır istiyorum ama işte durumlar,senin için taşımak problem olmıcaksa yaptır, hatta düşünmekle kalma araştır hemen yaptır. ama benimki gibi düşünceler arasında gidip geliosan yaptırma :)

Unknown dedi ki...

Nazlıcım umarım inşalla pişman olmazsın :)

Unknown dedi ki...

ben de çok istiorum yaptırmayı ama sanırım cesaret meselesi :)

http://bgcloset.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Cesaret varda, meslek durumları işte

begum begum huuu dedi ki...

walla bende istediğim halde yaptramayanlardanım belgeseli izledim aklım kaldı ... seçtiklerin çok doğru çok güzeller :)))) keşke gönlümüze göre yaptrabilsek...


begumyagci.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Gönlümüze göre yaptırsak begümcüm özellikle ben herbirşeyi yaptırırdım :) Çok teşekkür ederim :) takipteyim

What's Next dedi ki...

aslında insanların önyargıları kırılmak için var, neden bir anaokulu öğretmenin dövmesi olamasın ki? sanırım bir çok insan dövmenin çok gotik, çok "karanlık tarafa ait" olan bir şey olduğunu düşünüyor ki bence eski uygarlıklarda nüfus cüzdanı yerine kullanılan bir şey, bir gelenek.. ve bence eğer senin için bir şey ifade ediyorsa yaptıracağın dövme, hiç düşünme, insanların da yargılarından korkma yaptır ;)

edankb.blogspot.com
sevgiler :)