İzleyicilerim

17.12.2016

ULRİC DE VARENS PARFÜMLERİ || RUBİS VE SAPHİR

Herkese merhaba,
Parfümlere kokulara olan ilgimiz ve zaafımızın önüne hiç birşeyin geçemediği bir kesin...
 
Peki parfümün latince anlamının "uçucu" olduğunu biliyormuydunuz?
 
 
Ulric de varens markası kısa bir zaman içerisinde "VARENS D'ORIENT" adı altında iki adet koku çıkardı. İsimleri ise "SAPHİR" ve "RUBİES"
 
 
 
Parfümler 100 ml'lik şişelerde çok şık ambalajlarda sunum alıyor. Parfümlerin en sevdiğim özelliklerinden birisi de EDP olmaları. EDT olanlar biliyorsunuz ki yarı kalıcı gibi oluyor. O yüzden iyi ki EDT değiller. Kısaca bilgi vermem gerekirse;
 
Eau De Parfum (EDP) %10 - 30 Aroma
Eau De Toilette (EDT) %5 - 20 Aroma
Eau De Cologne (EDC) %2 - 5 Aroma
Splash Parfüme (EDS) & -1 Aroma
 
Hadi birlikte birazda kokuların içeriklerine bakalım;
 
 
 
RUBİS:
Egzotik çiçeklerden, meyvelerden ve benim için buram buram odunsu kokulardan oluşan bir parfüm. Ben ilk başlarda Saphir'e aşık olsamda kışın ağırlığına rubis'i daha çok yakıştırdım. Marka ise Rubis'in içeriğini nasıl açıklamışlar. Onların tanımlamaları daha süslü tabi ki.
 
"Doğunun özü, armut ferahlığını narenciyeyle birleştiren üst notaları, yasemin ve laden reçinesi ile portakal çiçeğinin bileşimine açılır. Alt notaları ise misk ve odunsu notalardan oluşur.
 
 
 
 
SAPHİR:
Çiçeksi ve egzotik olması içerisinde ki vanilya kokusu ilk sıktığımda buram buram gelişini çok sevdim. Esmer tende malum mükemmel duruyor.
Parfümün içeriği ise;
 
"Çiçeksi ve odunsu olan bu koku, etrafındakilere egzotik bir his uyandırır. Kuş üzümü gibi siyah meyveler, ilk açılışı gerçekleştirdikten sonra, dolgun çiçek buketi değerli iki doğu mücevheri olan Isparta gülü ve Yasemine açılır. Vanilya ve siilhat ile büyüleyici bir etki yaratan amber izleri ile kapanışına yol alır"
 
 
 
Markanın kendi bünyesinde bir çok çeşitli parfümü var. Ve şuan da internet sitelerinde indirim var. Bence sitelerine bir bakın derim.
 
 
 
 
Sevgiler
E. 

Hiç yorum yok: