İzleyicilerim

19.05.2012

BRONZ DÖNEM BAŞLIYORRRR!

        İşte size zor bir dönem daha! güneş yüzünü gösterdi göstermesine de henüz deniz mevsimi başlamadı. Beyaz bacaklarla ne giyseniz yakışmaz,beyaz kollarla ne yapsanız olmaz. Siz en iyisi kendinizi fazla yormayın bronzlaştırıcılara doğru koşar adımlarla ilerleyin :)
        Güneş ışınlarının başta kanser olmak üzere cilde verdiği erken yaşlanma, sivilceler lekeler gibi etkileri nedeniyle otobronzan özellikli ürünlerin kullanımı uzmanlar tarafından da öneriliyor.Yazın ilk günlerinde bu ürünlerden birini seçerken siz de hem bronz hem de sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ürün seçerken ve kullanırken ise  dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunuyor. bunlar ise;

  • Bronzlaştırıcı ürün seçerken alerji riskine karşı içeriğinde parfüm bulunmayan ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Otobrozanların etkisi cilt tipine göre değişiyor. Karma bir cilt yapısına sahipseniz sprey ürünleri yüzünüz için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yağlı ciltler, jel kıvamındaki otobronzanları tercih edebilir. Krem şeklindeki ürünler uygulaması zor olsa da cildi nemlendirici etkiye sahip. Bu nedenle kuru cilt yapısı olanlar krem şeklindeki bronzlaştırıcı ürünleri kullanabilirler. 
  • Bu ürünleri uygularken cildinizin temiz olması gerekiyor. Özellikle  yüze kullanırken makyajsız olmaya dikkat etmelisiniz.
  • Ürünü ilk kullanırken mutlaka denemelisiniz. Bunun için vücudunuzun küçük bir alanına  ürünü sürerek sonucu görebilirsiniz. Böylece cildinizin nasıl bir tepki verdiğini de anlamış olursunuz.
  • Ürünü uygulamadan 1 gün önce tüylerinizden kurtulmalısınız. Daha iyi bir sonuç için ise tüm vücudunuza peeling uygulayabilirsiniz. Böylece daha kalıcı bir sonuç alırsınız. 
  • Otobronzanların kötü yanı ise bazen sürüş şeklinden dolayı lekelenmelere neden olması. Bu durumun yaşanmaması için ürünü eşit şekilde dağıtmaya özen göstermelisiniz. Sprey ürünü uygularken dahi avucunuza sıkıp sürmeniz daha iyi sonuç elde etmenizi sağlar. Uygulamadan sonra ellerinizi yıkamayı da unutmamalısınız. Aksi takdirde ellerinizde lekeler oluşabilir. Bunu da istemeyiz tabiki :) 


Avene autobronzant Hydratant bronzlaştırıcı krem 45 TL

Carita fluide de Beaute 14 Paillete parlatıcı krem 92 TL
Sisley Phhyto Touches jel 160 TL
M.A.C Skinsheen bacak spreyi 58 TL
The Body Shop Honey Bronze kuru vücut yağı 57.90 TL
Lancaster Bronzing Beauty bronzlaştırıcı 80 TL
Florame  göğüs ve dekolte bölğesi yağı 90 TL 

Hiç yorum yok: