İzleyicilerim

16.11.2013

Doğru Parfüm Kullanma Rehberi



Görünüşünü güzel bir parfümle tamamlamak isteyenler için doğru parfüm kullanmanın ipuçları..


  • KURAL:1:Temiz tene uygula
Parfümün güzel kokması için kullanılan bölgenin temiz olması gerekiyor kızlar. Özellikle banyodan sonra sürülen parfüm çok daha kalıcı oluyor. Çünkü ciltteki gözenekler banyodan sonra açılıyor ve kokuyu daha iyi emiyor. Ayrıca banyo esnasında parfümün yan ürünlerini (krem/losyon) kullanmak, kokunun kalıcılığını artırmaya her zaman yardımcı oluyor.



  • KURAL:2: Güzel kokmak için parfümü doğru yere sık
Parfümün kalıcılığını artırmak ve uzun süre güzel kokmak için bedenindeki doğru yerleri tespit etmen gerekiyor. Nabzının attığı yerler parfümün kalıcılığını ve güzel kokuyu destekleyen en iyi yerlerdir. Bilekler, boyun, göğüs arası, kulak arkası daha sıcak ve nemli bölgeler olduğu için parfüm bu bölgelerde kullanılmalı kızlar.


  • KURAL:3: Doğru parfüm seçerken cilt tipine dikkat et
Evet kızlar doğru okudunuz "cilt tipi" dedim. Makyajda olduğu gibi parfümde de önemli bu nasıl olsa o da bir vücut makyajı sayılır. Cilt tipi parfümün kalıcılığını etkiliyor. Cilt tipini belirledikten sonra iş daha kolay bir hale geliyor. Parfümü daha uzun süre saklayan yağlı cilt tipine sahip olanlar bu konuda oldukça şanslılar. Bu şanslılardan birisi de benim tabi ki :) Ancak kuru bir cilt yapısına sahip olanlar  için durum birazcık farklı. Kuru ciltte parfüm kalıcı olmaz. Bu yüzden kuru cilde sahip olanların parfümü biraz daha fazla sürmeleri gerekiyor.



  • KURAL:4: Her beğendiğin koku sana yakışmaz
Doğru parfüm seçimi yaparken en önemlisi kokuyu beğenmen değil, bedenin de nasıl koktuğudur. Beğendiğin bir parfümü önce bir denemeden karar verme. Parfümler kokularını, cilt kokusuyla birleşerek gösterirler. Bunun içinde biraz beklemen, zaman geçirmen gerekir. Başkasında beğendiğin koku belki senin teninde güzel durmayabilir. O yüzden kızlar başkasında beğendiğiniz veya başkasının size tavsiye ettiği kokuyu hemen alma girişiminde bulunmayın. Önce deneyin daha sonrasında alıp almamak size kalmış.



  • KURAL:5: Üçten daha fazla koku deneme
Kendi parfümüne karar verirken öncelikle bileğinin iç tarafına bir parça sık ve üstünden 10 dakika geçmesini bekle. Bu sürede alkol bulaşır ve vücudun kimyasıyla tamamlanarak gerçek etkisi ortaya çıkar. Bu yöntemle en fazla 3 kokuyu deneyebilirsin. Kokuları birbirlerine karıştırmak istemiyorsan koklamalar arasında kahve kokla. Kahve kokusu, parfüm kokularını nötrleyerek koku alma yeniden duyularının açılmasını sağlar.



  • KURAL:6:  Parfümlerini buzdolabında sakla
Parfümlerin saklanma koşulları ömürlerinin uzamasını sağlar. Karanlık, kapalı ve serin yerlerde saklamak en iyi yöntemdir. Kapağı kapalı olarak buzdolabında saklanan parfümlerin ömrü daha uzun olduğu da ayrı bir gerçektir.



İNSTGRAM adresim 



Sevgiler
E.






Hiç yorum yok: